Mind Mirror EEG

Mind MirrorHet Mind Mirror systeem is een geavanceerd EEG systeem waarmee je hersengolven kunnen worden gemeten en geregistreerd om daarmee je bewustzijnstoestanden te onderzoeken.

Het werd in de jaren zeventig ontwikkeld door C. Maxwell Cade en elektronica-ingenieur Geoffrey Blundell. Mind Mirror is een unieke frequentieanalysator die de hersengolven van beide hersenhelften over een reeks frequenties registreert, analyseert en visualiseert.

De Mind Mirror is als een bewegend beeld dat de bio-elektrische activiteiten van het bewustzijn afbeeldt. Deze visuele weergave kan gemakkelijk door iedereen worden gelezen, begrepen en gebruikt om hun hersengolfpatronen aan te passen aan piekbewustzijn tbv piekprestaties.

Tot de jaren negentig bracht Cade met behulp van de Mind Mirror de hersengolfpatronen van meer dan vierduizend mensen in kaart. Zijn studies naar deze hersengolven en hogere bewustzijnstoestanden leidden tot de publicatie van zijn klassieke boek 'The Awakened Mind, en het veld van EEG-led biofeedback-meditatie'.
 

Anna Wise

Humanistisch psychologe Anna Wise werkte nauw samen met Cade en Blundell, en nam een Mind Mirror mee naar de Verenigde Staten. De daaropvolgende 30 jaar deed ze zelf onderzoek, schreef ze boeken, nam ze meditaties op, leidde ze hersengolfopleidingen en implementeerde het Awakened Mind Training Program.

Ze ontdekte namelijk dat de Awakened Mind de optimale bewustzijnsstaat was, ongeacht de richting van het persoonlijke pad van het individu door het leven. Ze schreef hierover:

Mind Mirror patroon"Dit onderscheidende en zichtbare Awakened Mind patroon, ontstaat door (mbv speciale oefeningen) meer ontspannen, fantasierijke alpha-golven toe te voegen aan de bèta-golven van het gewone denken, en door ook de lager frequente theta-golven wakker te maken, geassocieerd met diepe meditatie, creativiteit en toegang tot het onderbewuste, evenals de delta-radar van intuïtie en empathie.

Het Awakened Mind-patroon beschrijft een 'symfonie' van hersengolven, waarbij elke frequentie zijn eigen karakteristieke deel speelt. De score van deze 'symfonie' kan worden gezien als een sjabloon waartegen het hersengolvenpatroon van een individu kan worden gemeten en beoordeeld."
 

Toepassingen

De toepassingen van het Mind Mirror systeem zijn divers maar het wordt o.a. toegepast bij de volgende sessies;

   Meting & Registratie van je hersengolven, om;
   - vast te stellen of je in een hypnotische toestand te brengen bent.
   - je hersengolven te meten en te registreren en zo vast te stellen in welke bewustzijnsniveaus je je bevindt.
   - de mogelijkheid te onderzoeken of er wellicht verborgen (weggestopte) trauma's aanwezig zijn, zonder dat je daar nu mee geconfronteerd wordt. Deze kunnen dan, desgewenst, in een traumasessie verder verwerkt worden.
   - nieuwsgierig te onderzoeken welke bewustzijnstoestanden voor jou bereikbaar zijn.
   - je hersengolven (bewustzijn) te meten en te registreren tijdens je 'Healing', 'Remote Viewing', 'Telekinese' en gelijksoortige activiteiten.
   Van zo'n meting & registratie wordt een rapport opgemaakt dat je mee krijgt zodat je deze later nog eens kunt vergelijken met een toekomstige sessie.
   Voor deze "Meting & Registratie"-sessie is geen intakegesprek nodig.

   Het trainen en daarmee verbeteren van verschillende bewustzijnsniveaus.
   Denk hierbij aan het
   - beter kunnen ontspannen.
   - beter en dieper kunnen mediteren.
   - verbeteren van je concentratie en je leervermogen om je werk- en studieprestaties te verhogen.
   - intensiveren van je spirituele ontwikkeling door een verbetering van je verbinding met je spirituele bron, je Hoger Zelf.
   - bereiken en optimaliseren van de Awakened Mind bewustzijnsstaat. Het Awakened Mind Training Program.
   Bij deze MM-trainings-sessies worden aanvullende technieken toegepast en wordt het Mind Mirror systeem als een geavanceerd biofeedbacksysteem gebruikt.
   Dit proces bestaat uit een intakegesprek en doorgaans meerdere MM-sessies welke qua duur beperkt zijn (ca 2-3 uur).

   Het trainen en daarmee verbeteren van je gezondheidstoestand na bijvoorbeeld ernstig hersenletsel.
   Het doel van dit soort sessies is het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld van een cliënte waarbij ik dit systeem voor het eerst heb toegepast.
   Zo'n 10 maanden voordat ik haar ontmoette, was zij betrokken bij een ernstig auto-ongeval, waarbij zij ernstig hersenletsel had opgelopen. Zij raakte hierdoor volledig verlamd en kon nog slechts met de buitenwereld communiceren, door met haar oogleden te knipperen. Haar artsen verklaarden dat zij nog slechts minimaal bewust zou zijn van haar omgeving.
   Mbv het Mind Mirror systeem hebben we echter vast kunnen stellen dat ze zich wel degelijk volledig bewust was van haar eigen situatie en van wat er allemaal om haar heen gebeurde en gezegd werd. Na deze vaststelling, zijn we met verschillende technieken begonnen om haar situatie te verbeteren. We konden beter en beter met haar communiceren en al snel zagen we het begin van een verbazingwekkend herstel waarbij diverse lichaamsfuncties weer terug begonnen te komen.
   Ook dit proces bestaat uit een intakegesprek en meerdere MM-sessies. De duur en frequentie van de behandelingen zullen in overleg worden bepaald.

 

De kosten voor een intake-gesprek bedragen EUR 60,- en die van een Mind Mirror-sessies EUR 90,-/sessie (desgewenst kunnen het intake-gesprek en de eerste sessie gecombineerd worden gepland om daarmee reistijd en kosten te besparen).
Je kunt hier gratis parkeren.
 
Er worden tijdelijk geen Mind Mirror sessies aangeboden.